Ποιοί Είμαστε

Το 2000, ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα μας, Γεωργίου Κ. Κανάριου, δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα http://www.kalamoti.net.gr/ ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο του διαδικτύου, για τους συγχωριανούς και τους φίλους της Kαλαμωτής, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκονται. Ένας τρόπος προβολής της Καλαμωτής και ενημέρωσης, αλλά και ένα μέσο επικοινωνίας για όσους αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Το 2010, δέκα χρόνια μετά, και στη μνήμη της μητέρας μας, Καλλιόπης Μαυροθέρη-Κανάριου, προχωρήσαμε στην αναβάθμισή της.

Πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στην προώθηση της Καλαμωτής και είναι ένας τρόπος να τιμήσουμε όσους, από χρόνια μέχρι και σήμερα, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία του χωριού και τη διατήρησή της. Τα κίνητρα μας είναι η αγάπη για την Kαλαμωτή, η επιθυμία προβολής της γης της μαστίχας και ο σεβασμός στη μνήμη όσων προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανό και να καλυτερεύσουν το χωριό μας με την αγάπη και τα έργα τους,

Προσδοκία μας είναι η Καλαμωτή να διατηρήσει τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά της, παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επί αιώνες είχε ανάμεσα στα Μαστιχοχώρια.

Μαρία Γ. Κανάριου
Αργυρώ Γ. Κανάριου

*Ευχαριστούμε θερμά τους
Χρήστο Κ. Αραμπατζή, Γεώργιο Ι. Δαμαλά
, Πηνειώ Δ. Κάσσαρη, Πάνο Η. Λιβεράκο, Ευγενία Θ. Παπαθωμά, Αγνή Πικιώνη, Manuela Pucher
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην
Λίτσα Μπάλλα-Τικτοπούλου

**Η πρόθεσή μας είναι η προσφορά της ιστοσελίδας αυτής στο Σύλλογο Καλαμωτουσίων Αττικής «H Αγία Παρασκευή»